home Onze vereniging Wie zijn wij?

SV Kodokan: centrum voor Budosport

Kodokan_DojoSV Kodokan is HET budocentrum voor beoefening van Judo, Aikido en Zelfverdediging in Purmerend. Begin jaren 60 werd Kodokan door Jan Bruins opgezet als sportschool cq vereniging. In die jaren werd er getraind in het dorpshuis van Neck. De mat lag opgeborgen onder het toneelpodium. Later kreeg Kodokan een dependance in Oosthuizen. In 1965 was er sprake van judoclub Kodokan en karateclub Uraken. Getraind werd er op de zolder van een pakhuis aan de Weerwal te Purmerend (slijterij Siem de Jong). Eind 1966 verliet Jan Bruins Purmerend en de beide clubs.

Kodokan ging door als vereniging, er werd getraind in het gymlokaal aan de Nieuwe Gracht (nu onderdeel van bejaardenhuis De Avondzon). De technische leiding was in die tijd in handen van Sportschool "Spel"te A'dam. Zij stuurden verschillende trainers naar Purmerend. In die jaren kwam Piet Zeeman bij de vereniging en Kodokan verhuisde naar het gymlokaal aan de Hoornselaan.

Officieel is Kodokan op 3 juni 1969 opgericht en ingeschreven bij de KvK met echte statuten en een Huishoudelijk Reglement. Begin jaren -70 kwam Ruud v d Wetering als trainer bij Kodokan. In het begin van de jaren '80 verhuisde Kodokan naar het gymlokaal aan het Doplaantje. Vandaar werd er verhuisd naar de huidige locatie aan de Mercuriusweg.

 

 


Designed and assembled by Platina Consulting